![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() ![]() Koz helvası tarifi Malzemeler: 2 yumurta (sadece akını kullanıyoruz) 1 su bardağı şeker 1/2 su bardağı bal 1 su bardağı fıstık ![]() Hazırlanışı: Tuzsuz fıstıkları kabuklarından ayırıp, ikiye bölün Tavada 2-3 dk çevirin (Fıstık yerine ceviz, fındık gibi kuruyemiş koyabilirsiniz.) Şekeri ve balı tavada kısık ateşte pişirin. Bu sırada 2 yumurta akını tabaktan dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın. (yaklaşık 2-3dk) Şekerle bal iyice eriyip piştiğinde yumurta akını 3 parçada ilave edin, iyice karıştırın. 1-2 dk daha ocakta kalsın. (tekrar mikserden geçirebilirsiniz pürüzsüz kıvam almalı) Yapışkan bir hal alacak. Önceden hazırlanan fıstıkları da ilave edip, hızlıca karıştırın. Malzemeyi aktaracağınız kalıbın altını mutlaka yağlı kağıt ya da streç filmle kaplayın ve biraz sıvı yağ sürün. Dolapta 3 saat kadar bekletiyoruz. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Çat kapı gelen misafire yapabileceğiniz pratik tatlı: 1 bardak irmiğiniz varsa deneyinReçeliniz sulu mu oldu? Dert etmeyin... Dökmenize gerek kalmadan reçeli koyulaştıran o teknikAşçıların sır gibi sakladığı lokanta usulü mor lahana turşusu tarifi! Püf noktası suyunda saklı |
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Yemek Tarifleri | Selime | 0 | 1342 | 02-06-2025 08:02 AM |
![]() |
Yemek Tarifleri | Selime | 0 | 574 | 01-08-2025 02:31 PM |
![]() |
Yemek Tarifleri | Selime | 0 | 480 | 01-08-2025 02:31 PM |
![]() |
Yemek Tarifleri | Selime | 0 | 536 | 01-08-2025 02:31 PM |
![]() |
Yemek Tarifleri | Selime | 0 | 425 | 01-08-2025 02:31 PM |
![]() |
Etiketler |
avrupalıların, helvası, koz, kıvamında, nugası, tam, tarifi, türklerin |
|
|